A început sezonul angajărilor, dar numai la firmele străine. IT-ul şi industria auto anunţă mii de noi locuri de muncă

În timp ce multinaţionalele, care produc pentru export, anunţă în fiecare zi crearea de noi locuri de muncă, firmele din România care produc pentru piaţa locală anunţă disponibilizări, scrie Gândul

Companiile străine din România, care lucrează aproape integral pentru clienţi de peste graniţă, vor să angajeze mii de români, pentru a putea face faţă comenzilor noi. De la giganţi ca Microsoft, Amazon, Oracle, Ford sau Dacia, până la call-centere, cele mai multe dintre multinaţionalele prezente în România au ca prioritate în acest moment noi angajări.

„Firmele străine sunt mai optimiste pentru că la ele lucrurile deja merg mai bine. Ele se pregătesc deja pentru anul viitor, când se aşteaptă ca lucrurile să meargă şi mai bine. Trebuie subliniat faptul că în cazul de faţă vorbim despre firme străine care lucrează tot pentru străini, deci pentru clienţi din state unde economia dă sau a dat deja semne serioase de revenire. Este normal ca în momentul în care au mai multe comenzi să angajeze mai mulţi oameni„, a declarat pentru Gândul George Butunoiu, expert în resurse umane.

Ca număr de angajatori, sectorul care pare să ofere cele mai multe noi joburi în perioada următoare este IT-ul. Amazon, de exemplu, cel mai mare retailer online din lume, vrea să angajeze la biroul din Iaşi încă 12 softişti cu ocazia deschiderii unui nou centru de dezvoltare. Numărul total de angajaţi, de circa 30, ar urma să se dubleze în următorii doi-trei ani, conform oficialilor locali ai companiei.

Străinii fac angajări şi în domeniul serviciilor, mai precis în call-centere. Generated Solutions (CGS), divizia locală a companiei americane specializate pe astfel de servicii, a anunţat recent că vrea să angajeze încă 500 de persoane, un nivel similar de noi angajări fiind anunţat şi de către Genpact, firmă specializată pe outsourcing.

 

Amazonangajaricall-centercompanii straineFordITjoburi ITjoburi multinationaleMicrosoftOracle
Comentarii (0)
Adaugă comentariu