Absolvenţii instituţiilor de învăţământ, promoţia 2010, pot beneficia de indemnizaţie de şomaj

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de şase luni, în cuantum de 255 de lei, dacă se înregistrează la agenţia locală de ocupare a forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul, cel mult 60 de zile de la data absolvirii.

Potrivit Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, această indemnizaţie de şomaj se acordă după 60 de zile de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării, conform pregătirii profesionale.

În situaţia în care absolventul se încadrează în cursul celor 60 de zile, pentru o perioadă mai mare de 12 luni şi cu program normal de lucru, beneficiază de o primă de 425 de lei.

Absolvenţii cărora li s-a deschis dreptul la indemnizaţia de şomaj şi se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor de şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, conform legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata