Academia Tehnică Militară a decernat titlul de Doctor Honoris Causa ambasadorului Franţei

Ambasadorul Franței, Philippe Gustin, a primit, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Tehnice Militare în cadrul unei ceremonii la care a participat și ministrul Educației, Remus Pricopie.

În cadrul intervenției sale, Gustin a vorbit despre inițiativele și acțiunile organizate de Franța cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. În acest context, diplomatul a menționat renovarea cimitirelor militare franceze de la Constanța și Slobozia, mulțumind Oficiului Național pentru Cultul Eroilor pentru sprijinul acordat în acest demers.

„Am încercat ca dinamica acestui centenar să fie ocazia de a redescoperi bogăția istoriei noastre comune în cadrul unui patrimoniu care păstrează această memorie. Am încercat să fac lucrurile mai clare, mai inteligibile pentru generațiile de azi și de mâine”, a spus Philippe Gustin.

Ambasadorul Franței a arătat că titlul oferit de Academia Tehnică Militară îl onorează și onorează și Franța, demonstrând calitatea relațiilor româno-franceze în domeniul apărării.

„Academia Tehnică Militară e o școală foarte frumoasă în sensul nobil al termenului. Foarte repede ne dăm seama de spiritul de muncă și de studiu care domnește aici, de cât de motivați sunt profesorii și elevii”, a afirmat Philippe Gustin.

Pe de altă parte, în Argumentum Pro Doctor Honoris Causa, rectorul Academiei Tehnice Militare, colonel profesor doctor inginer Barbu Cristian, a vorbit despre istoria Academiei Tehnice Militare și despre legăturile dintre colaborarea cu Școala Militară Saint Cyr.

Totodată, acesta l-a asigurat pe diplomatul francez de „prețuirea și gratitudinea” corpului profesoral al Academiei pentru „susținerea vizibilității și progresului acestei instituții”.

La rândul său, ministrul Educației, Remus Pricopie a vorbit despre Philippe Gustin ca despre un ambasador „în primul rând al cooperării în domeniul educației” între România și Franța. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata