Acces pe piaţa muncii pentru 720 de femei din regiunile Nord-Vest şi Centru

Cel puțin 720 de femei din regiunile Nord-Vest și Centru vor beneficia, în perioada mai 2014 – octombrie 2015, de acces facilitat pe piața forței de muncă, prin intermediul Proiectului ‘Egalitate de șanse pe piața muncii’, dezvoltat de Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală în parteneriat cu Asociația pentru Tineret Fidelitas Miercurea Ciuc.

Potrivit unui comunicat remis vineri , femeile vor fi informate cu privire la drepturile egale pe piața muncii, asistând totodată la cursuri de formare profesională gratuită în domeniul managementului de proiect, turismului, serviciilor sociale, comerțului și în alte domenii cerute pe piața muncii.

‘Beneficiarele proiectului vor avea posibilitatea de a obține un certificat de calificare autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, precum și formare gratuită pentru a dobândi competențe antreprenoriale.

De asemenea, prin proiect vor fi sprijinite activități generatoare de venit și vor fi premiate cele mai bune planuri de afacere. Pentru creșterea conștientizării asupra principiului egalității de șanse și de gen în societatea civilă, vor fi formați 16 reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale privind egalitatea de șanse și de gen, non-discriminarea și incluziunea socială prin promovarea bunelor practici’, se arată în comunicatul citat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata