Acesta este procentajul de câștig legal al „păcănelelor”

„Păcănelele” sunt printre cele mai populare jocuri de noroc, fie că vorbim despre preferințele celor care intră în cazinourile clasice, fie că facem un sondaj printre cei care accesează cazinourile online, unde oferta este considerabil mai mare. La cazino Vlad, de exemplu, găsești 155 de sloturi video.

Este ușor de înțeles de ce aparatele de tip „slot machine” sunt atât de căutate de persoanele care joacă frecvent sau doar ocazional jocuri de noroc: tragi de o manetă sau apeși o tastă și partea ta s-a terminat. Lași norocul „să își facă datoria”. Dacă nu ești profesionist, atunci nu faci strategii și nu calculezi probabilități.

Nu aduce anul ce aduce clipa norocoasă

Cei mai mulți jucător consideră că este o activitate relaxantă și nu sunt descurajați de ipoteza (logică, de altfel) că softurile aparatelor nu permit nimănui să câștige bani mulți pe termen lung. La fel de adevărat este că nu știi niciodată când vine clipa norocoasă și încasezi un jackpot. Dacă ești cumpătat și nu joci bani câștigați, atunci ești un câștigător.

Chiar și dacă softurile ar fi construite în așa fel încât să avantajeze operatorii jocurilor de noroc, trebuie spus că, în România, legislația  prevede că procentul de câștig (payout) trebuie să fie mai mare de 70%. În comparație, Payout-urile stabilite prin lege în Nevada sunt de minimum 75%, în New Jersey de minimum 83%, iar în Mississippi de minimum 80%.

Dacă payout-ul este 90%, atunci pentru fiecare 1000 de lei jucați la „păcănele”, mașina respectivă are grijă ca 900 de lei să fie câștigați de jucători. Payout-ul este mai generos la sloturile online, pentru că același joc poate fi jucat chiar și de câteva sute de persoane simultan. Drept consecință, fondurile care se întorc la jucători sunt mult mai mari.

„Regele păcănelelor” are o regulă de aur

Mai multe vedetele din showbiz au recunoscut că joacă la „păcănele”. Nu că ar fi o rușine, sau un lucru ilegal. Cine este cât de cât la curent cu lumea mondenă știe că Viorel Lis, fostul primar general al Bucureștiului, are titlul neoficial de „rege al păcănelelor”. „Îmi face mare plăcere, fiindcă ai o şansă să câştigi. De fiecare dată am o sumă fixă la dispoziţie”, spunea Lis, care pune la bătaie numai 100 de lei pe seară, atunci când trece pragul unui stabiliment unde există aparate. Dacă îi pierde, se oprește. Dacă iese pe profit, îi cumpără soției ceva frumos, asigurându-se că aceasta nu va strâmba din nas data viitoare când îl va auzi că pleacă să joace.

Alte vedete atrase de păcănele

Acum câțiva ani, Liviu Vârciu a fost chemat la Cluj ca să prezinte concursul Miss Hostess România. Presa a scris că artistul și-a făcut încălzirea într-un cazinou, unde a mizat 100 de lei la “păcănele” şi a reuşit să câştige 750 de lei. Nu-i rău! Probabil că Viorel Lis a ieșit ca din tun pe ușa casei când a citit această știre.

Florin Piersic jr., Nelu Ploieșteanu, Mirabela Dauer, Horia Moculescu și chiar Fuego sunt alte vedete din showbiz care au povestit că joacă la sloturi din când în când. Lor li se adaugă multe alte persoane cunoscute, care în ultimul timp au început să joace online, deci nu pot fi surprinse de paparazzi.

Nistor a văzut niște luminițe…

Regulamentul de ordine interioară al oricărui club de fotbal interzice jocul la pariuri sportive, dar nu impune vreo interdicție și în ceea ce privește alte jocuri de noroc. Toja, Stancu, Golanski și Cristi Tănase s-au gândit să profite și, la un moment dat, au frecventat cazinourile, unde jucau la păcănele. Dinamovistul Dan Nistor nu s-a lăsat nici el mai prejos. „Prins în fapt” la cazino de jurnaliști, mijlocașul nu a recunoscut că e un „jucător” și a dat o explicație amuzantă: „Eu sunt de la țară. Am văzut multe luminițe înăuntru și am intrat să văd ce e acolo”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata