Achim Irimescu – propus ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Achim Irimescu s-a născut la 24 aprilie 1958, la Horezu, în județul Vâlcea.

A absolvit Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, la Universitatea Politehnica București (1983) și este doctor în Economie.

A făcut mai multe specializări în: Politica Agricolă Comună în Grecia, trei luni stagiu la Comisia Europeană — Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală (1995); managementul întreprinderilor, organizat de Ministerul Agriculturii prin programul PHARE (1998); limbile engleză și franceză, la Institutul Ferdinand Cocq, Bruxelles (2000).

A lucrat la Întreprinderea de utilaj chimic și forjă din Râmnicu Vâlcea — Producție industrială  (aug. 1983 — dec. 1985), la Institutul de cercetări științifice și inginerie tehnologică pentru mașini și utilaje agricole (ian. 1986 — aug. 1990).

În Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost șef serviciu, consilier superior (aug. 1990 — nov. 1998) și secretar de stat (mai 2012 — febr. 2014).

A ocupat poziții și în diverse organisme europene: ministru-consilier, șef secție Agricultură la Reprezentanța permanentă a României la Uniunea Europeană (Bruxelles) și reprezentant al României în Comitetul Special Agricol al Consiliului European (dec. 1998 — mai 2012), șeful secției Agricultură, pescuit și dezvoltare rurală, în cadrul Reprezentanței permanente a României pe lângă UE, precum și reprezentant al României în Comitetul Special pentru Agricultură din Consiliul European.

A fost decorat cu Ordinul Național ”Meritul Agricol” în grad de ofițer, Ordinul Național ”Meritul Diplomatic” în grad de ofițer, decernate pentru merite în negocierile de aderare ale României la UE.

A ținut numeroase conferințe la Londra, Paris, Bruxelles, București, Maastricht etc.

A publicat, în colaborare, cartea ”Mașini și utilaje pentru micii producători”.

Este căsătorit și are un copil. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata