Achiziţie controversată la Spitalul de Copii din Iaşi: pijamale de plastic, de unică folosinţă, la preţ dublu faţă de cele normale

O achizitie cel putin bizara pe timp de criza la Spitalul de Copii. Aici s-au cumparat pijamale de copii pentru un an intreg, fiecare pereche la un pret dublu fata de cele normale, care se gasesc in supermarket. Investitia a fost de 200.000 de lei, fara TVA, pentru 10.000 de bucati. Spitalul a preferat sa achizitioneze aceste pijamale pentru ca spalatoria proprie nu mai este functionala. Alte spitale din Iasi prefera sa produca in ateliere proprii pijamalele, ajungind sa plateasca si 40% din pretul pijamalelor ieftine din magazin, informeaza Ziarul de Iasi.

In plina criza, Spitalul de Copii „Sf. Maria” a cumparat pijamale de unica folosinta la un pret mai mare decit cele obisnuite. Spitalul a achizitionat prin licitatie 10.000 de pijamale cu aproape 24 de lei bucata, cu TVA, in conditiile in care, in marile magazine, cele obisnuite se vind la bucata, in perioade de promotie, cu 15 sau chiar si cu 10 lei perechea.

Acestea au fost cumparate pentru copiii care se interneaza in spital, dar si apartinatorilor lor. Cele 10.000 de bucati ar ajunge pentru un an, conform reprezentantilor spitalului.

Licitatia a fost cistigata de firma Coramed, care a ramas singura in cursa dupa ce firmele Cooperativa Mestesugareasca si Steril au fost descalificate, intrucit mostrele aduse la spital si verificate de catre cei cinci membri ai Comisiei de Evaluare a Mostrelor nu corespundeau cerintelor din caietul de sarcini. Mai exact, fie nu erau de unica folosinta, ci din bumbac, fie nu prezentau confort sporit la presare.

Citește și
1 Comentariu
  1. ss spune

    Numai la noi se poate intampla. Hotie cu acte in regula. Mai sunt si achizitiile de pijamale second cu acte in regula de la o firma a sefei de personal si date in consum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata