ACL: Nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european s-a făcut cu încălcarea legii

Nominalizarea Corinei Crețu (PSD) pentru funcția de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii, afirmă copreședinții ACL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, în două scrisori semnate în comun și adresate liderului PPE, Joseph Daul, respectiv președintelui ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În scrisori, Blaga și Iohannis arată că „desemnarea ilegală” făcută de premierul Victor Ponta poate afecta „atât credibilitatea Comisiei Europene, cât și pe cea a președintelui-ales, care ar putea fi pus într-o situație dificilă când va trebui să treacă de votul Parlamentului European, având în componența Cabinetului un comisar nominalizat ilegal”.

Copreședinții ACL acuză faptul că în nominalizarea Corinei Crețu a fost încălcată Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene, întrucât nu a fost audiată în Parlament persoana nominalizată de Guvern pentru funcția de membru al Comisiei Europene.

„Considerăm că această încălcare a legii nu trebuie trecută cu vederea de președintele-ales al Comisiei Europene și ar trebui acționat în consecință”, se arată în scrisorile adresate celor doi demnitari europeni și difuzate presei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata