Acord Enel-Elcomex pentru dezvoltarea unui parc eolian în zona Dobrogea

Enel Gren Power România a ajuns la un acord cu Elcomex, un grup din România activ în sectorul energetic, pentru dezvoltarea unui parc eolian de mari dimensiuni în zona Dobrogea, informează un comunicat al companiei.

Proiectul, de 272 MW, situat în judeţul Constanţa, la circa 30 km de coasta Mării Negre, va fi conectat la reţeaua naţională deţinută de Transelectrica, după ce va deveni operaţional.

Conform acestui acord, Enel Green Power România are opţiunea de a cumpăra compania de proiect, după ce toate autorizaţiile necesare vor fi obţinute.

Enel Green Power România îi va acorda în avans companiei Elcomex o contribuţie pentru costurile de dezvoltare aferente, care va fi returnată în cazul în care Enel Green Power România decide să nu îşi exercite opţiunea de cumpărare.

Enel Green Power este compania Grupului Enel ce operează în sectorul energiei regenerabile, fiind prezentă în Europa, America de Nord şi America Latină.

Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei regenerabile, cu o capacitate instalată de 5.700 MW şi peste 600 de centrale în 15 ţări, care au produs în 2009 circa 21 miliarde kWh din surse de energie hidro, eoliană, solară, geotermică şi de biomasă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata