Acord semnat în cazul primelor de Paşte pentru minerii din Valea Jiului

Sindicatul „Muntele” a reușit să ajungă joi la o înțelegere cu administrația Complexului Energetic Hunedoara în ceea ce privește acordarea tichetelor cadou sub formă de prime de Paște pentru minerii din Valea Jiului, în condițiile în care o parte dintre ortacii de la mina Lonea și Vulcan au protestat spontan solicitând acordarea acestor beneficii în conformitate cu prevederile din contractul colectiv de muncă.

„În urma negocierilor purtate în cursul dimineții de joi, am încheiat un protocol cu administrația Complexului Energetic Hunedoara. Minerii vor primi tichete cadou în valoare de 250 de lei, ca primă de Paște. De asemenea, vor fi acordate tichetele cadou restante de luna trecută, a declarat președintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica.

Potrivit acestuia, tichetele restante de luna trecută vor fi distribuite minerilor în cursul zilei de joi, iar tichetele cadou acordate ca primă de Paște vor ajunge la salariați cel mai târziu vineri dimineață.

„Sperăm să detensionăm situația de la minele Lonea și Vulcan, unde spiritele sunt agitate”, a spus Petre Nica.

O parte dintre minerii care lucrează la exploatarea de huilă Lonea s-au autoblocat joi în subteran, iar cei de la Vulcan au intrat cu întârziere la schimbul dimineață, după ce Sindicatul „Muntele” și conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu au reușit să ajungă, miercuri noaptea, la o înțelegere privind acordarea primelor de Paște.

„Situația financiară a Complexului Energetic Hunedoara este extrem de critică. Pentru a reduce presiunea financiară, am decis să fie acordate tichete cadou pentru și minerii sunt oameni și doresc să întâmpine Sărbătorile de Paști așa cum o cere tradiția. În bani nici nu se punea problema pentru acordarea unei prime de Paște„, a afirmat Petre Nica.

Potrivit acestuia, acordarea tichetelor cadou a trebuit să fie însoțită de încheierea unui act adițional la contractul colectiv de muncă, discuțiile în acest sens fiind inițiate în urmă cu o lună de zile.

În cursul zilei de miercuri, actul adițional a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara și au putut fi declanșate negocierile cu administrația privind valoarea tichetelor cadou. Discuțiile s-au oprit în cursul nopții după ce Sindicatul „Muntele” nu a ajuns la un consens cu administrația Complexului Energetic Hunedoara în ceea ce privește valoarea acestora. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata