Acţionarii Hidroelectrica au aprobat acordarea de dividende suplimentare în valoare de un miliard de lei

Adunarea Generală a Acţionarilor Hidroelectrica a aprobat în şedinţa de vineri acordarea de dividende suplimentare în valoare de un miliard de lei, aşa cum a cerut Fondul Proprietatea, a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Pe 17 decembrie, acţionarii respinseseră solicitarea Fondului de a distribui dividende suplimentare de 1,25 miliarde de lei. Fondul Proprietatea a revenit două zile mai târziu cu o nouă solicitare, pentru dividende de un miliard de lei.

„Hidroelectrica are depozite scadente în valoare de aproape un miliard de lei. Din acest motiv nu am putut acorda dividende de 1,25 miliarde de lei, aşa cum ceruse iniţial Fondul”, a explicat Badea.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri este acţionarul principal al Hidroelectrica, cu 80,056% din acţiuni. Fondul Proprietatea deţine 19,94% din capitalul social.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Societatea este administrată în prezent în sistem dualist, de către un Directorat sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata