Acţionarii Kanal D nu au luat nicio decizie privind crearea unui nou parteneriat sau vânzarea postului

Responsabilii televiziunii Kanal D au remis un comunicat prin intermediul caruia dezmint informatiile legate de posibila vanzare a pachetului majoritar de actiuni detinut de Dogan Group. În comunicat se arata ca televiziunea a apelat la o companie de consultanta in investitii, pentru a intermedia si a oferi sprijinul in gasirea celor mai profitabile oportunitati de colaborare

Redam in continuare, integral, continutul comunicatului de presa:
«De la lansare sa pe piata din Romania, in februarie 2007, Kanal D s-a dovedit a fi cel mai de success start-up pe piata de televiziune, din ultimii 10 ani. Intr-o perioada de timp foarte scurta, Kanal D a devenit una dintre primele cinci televiziuni generaliste din Romania, iar ascensiunea sa nu se opreste aici.

Actionarii Kanal D au furnizat in tot acest timp  sprijin financiar si operational consistent pentru dezvoltarea de programe si consolidarea rezultatelor pe piata. Suportul oferit postului de televiziune Kanal D va continua si pe viitor pentru realizarea obiectivelor strategice ale companiei si planurilor de dezvoltare, fara a pronoza nicio reducere a operatiunilor. In plus, Compania isi va mentine acelasi nivel ridicat al investitiilor in productiile locale care reprezinta un procent semnificativ in grila postului.

In mod natural si fara sa ne surprinda, la diferite perioade de timp au loc discutii intre companiile de media, in legatura cu cooperarea pe diferite segmente de piata, Kanal D avand o experienta prin asocierea cu compania Ringier, care a devenit co-actionar al postului de televiziune Kanal D inca din 2007.

Kanal D a fost abordat de mai multi investitori in ultimele 12 luni si trateaza aceste intentii in mod profesionist prin numirea unei companii de consultanta in investitii, pentru a intermedia si a oferi sprijinul in gasirea celor mai profitabile oportunitati de colaborare. Cu toate acestea, in acest moment, actionarii Kanal D nu au luat nicio decizie privind crearea unui nou parteneriat si cu atat mai putin privind schimbarea pachetului majoritar de actiuni si a proprietatii.

In ciuda influentelor negative produse de criza economica mondiala, care s-a manifestat puternic si in Romania, Kanal D isi va respecta planul de afaceri, iar targetul privind performantele financiare nu a suferit modificari, beneficiind de intregul sprijin oferit de grupul mama, Dogan Group.

Kanal D este prima investitie in afara teritoriului Turciei a grupului Dogan.»

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata