Acționarii Metro vor discuta despre propunerea comună pentru un nou președinte

Principalii acționari ai grupului german de vânzare cu amănuntul Metro sunt în discuții cu privire la o propunere comună pentru un viitor președinte, în semn că lucrează pentru a pune în spate un plan de lungă durată, au spus trei persoane apropiate.

Miliardarul ceh Daniel Kretinsky a obținut peste 40% din drepturile de vot ale Metro după ce săptămâna trecută a expirat o ofertă voluntară nesolicitată a vehiculului său EPGC. El a lucrat cu fundațiile Beisheim și Meridian, care dețin o cotă comună de 23%.

Kretinsky a eșuat în mai multe încercări de a cumpăra miza fundațiilor, ceea ce a spus că prețul său de ofertă este mic. Conducerea Metro s-a opus, de asemenea, ofertelor Kretinsky. Beisheim și Meridian, în septembrie, și-au reunit drepturile de vot în 2019 și au spus că își pot mări miza pentru a-și consolida minoritatea de blocare.

Kretinsky și fundațiile au început discuțiile privind o strategie comună pentru Metro, candidați comuni pentru un total de trei membri ai consiliului de supraveghere, inclusiv rolul de președinte, care va fi înlocuit la următoarea adunare a acționarilor, precum și despre un nou șef executiv.

Actualul CEO Olaf Koch renunță la sfârșitul anului, alături de directorul financiar Christian Baier și directorul de funcții Rafael Gasset pentru a conduce compania în calitate de co-CEO interimar începând cu ianuarie 2021.

Metro a fost puternic afectat de pandemia COVID-19, deoarece restaurantele și hotelurile sunt un grup major de clienți. Acționarii săi fac presiuni pentru o nouă strategie, inclusiv o nouă strategie digitală și un accent pe anumite grupuri de clienți.

Metro a vândut active în ultimii ani pentru a se concentra asupra afacerii sale europene de tip cash-and-carry care furnizează hoteluri, restaurante și comercianți independenți, dar se luptă cu o creștere lentă pe piața sa internă Germania și cu un declin în Rusia. Kretinsky și fundațiile au refuzat să comenteze.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata