Acționarii olandezi de la Unilever votează asupra unificării și evoluției sediului

Acționarii Unilever NV UNA.AS din Olanda sunt așteptați să susțină planurile de unificare a gigantului bunurilor de larg consum în cadrul unei companii-mamă cu sediul în Londra și să se încheie 90 de ani ca hibrid anglo-olandez.

Rezultatul unui vot online va fi lansat luni în timpul unei adunări extraordinare a acționarilor transmisă online din cauza coronavirusului, investitorii din British Unilever Plc ULVR.L urmând să voteze pe 12 octombrie.

Dacă este aprobat de ambele părți, Unilever speră să se unifice pe 22 noiembrie.

Producătorul de săpun Dove, detergent și înghețată Ben & Jerry a susținut că structura națională dublă îi împiedică capacitatea de a efectua rapid achiziții și cedări, cum ar fi vânzarea planificată a afacerii sale de ceai de trei miliarde de euro.

„Cred că [votul] va trece și va oferi Unilever o structură organizațională mai simplă, facilitând desfășurarea unor acțiuni de management eficiente”, a declarat Steve Clayton, managerul de fonduri din Marea Britanie, Hargreaves Lansdown Select Fund, al cărui fonduri de venituri are o pondere de 6,2% în Unilever.

Unilever și-a început efortul de restructurare sub conducerea anterioară după o abordare nereușită de preluare de 143 miliarde de dolari de către Kraft Heinz KHC.O în februarie 2017.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata