Acţiune de verificare şi vizare a permiselor de armă

Timp de două luni, în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie, poliţiştii vor face verificări privind respectarea legalităţii regimului armelor şi al muniţiilor în cadrul acţiunii de viză a permiselor de armă.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis marţi, 24 august, vor fi verificate peste 2.200 de documente care atestă dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor, eliberate sau vizate în anul 2005.

Acţiunea de viză a permiselor se va desfăşura la nivel naţional şi vor fi verificate atât permisele de armă tip A, care conferă doar dreptul de deţinere, cât şi cele de tip B, care conferă dreptul de port şi folosire, precum şi atestatele de colecţionar.

Legislaţia în vigoare privind regimul armelor şi al muniţiilor prevede ca persoanele autorizate pentru deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor să se prezinte, o dată la cinci ani, la unităţile de poliţie specializate, pentru vizarea permisului de armă.

Conform legii, acţiunea de viză a permiselor de armă se declanşează prin dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române, iar scopul acesteia îl reprezintă asigurarea unui climat de legalitate precum şi verificarea îndeplinirii condiţiilor care au stat la baza acordării autorizării persoanelor fizice să deţină, să poarte şi să folosească arme letale şi neletale supuse autorizării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata