Acţiune pentru depistarea şi sancţionarea pietonilor care traversează neregulamentar

Brigada Rutieră organizează miercuri, 14 iulie, o acţiune pentru depistarea şi sancţionarea pietonilor care traversează neregulamentar.

Potrivit unui comunicat transmis , acţiunea are loc în cadrul campaniei de conştientizare ”Nu trece dincolo”, al cărui principal scop este atenţionarea cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când traversează prin loc nepermis.

Vor fi vizate în principal ”punctele negre” în care s-au produs accidente din cauza pietonilor.

În primele şase luni ale anului 2010, în Bucureşti, numărul accidentelor rutiere şi, implicit, al persoanelor rănite şi decedate ca urmare a accidentelor rutiere s-a redus, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, s-au înregistrat 459 de accidente rutiere produse din culpa pietonilor, cu 75 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului 2009, soldate cu 18 persoane decedate, 141 rănite grav şi 310 rănite uşor.

Situaţia statistică relevă că, în toate cele şase sectoare ale Capitalei, traversarea neregulamentară a drumului de către pietoni este principala cauza a accidentelor rutiere grave.

Pentru prevenirea acestor accidente, Brigada de Poliţie Rutieră desfăşoară acţiuni pentru interzicerea traversărilor neregulamentare, de la începutul anului 2010 fiind sancţionaţi pentru această abatere 145.720 de pietoni (cu 1.145 mai mult decât în 2009).

Legea prevede, pentru nerespectarea regulilor de traversare, sancţiuni cu o valoare cuprinsă între 120 şi 180 lei, cel în cauză putând achita pe loc sau în două zile lucrătoare jumătate din minimul amenzii, adică 60 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata