Acțiunile HSBC se scufundă la cel mai scăzut nivel din 1995

Prețul acțiunilor HSBC a scăzut la cel mai redus nivel din 1995, pe fondul acuzațiilor de spălare a banilor.

HSBC a permis fraudei să transfere milioane de dolari în întreaga lume chiar și după ce a aflat despre înșelăciunea lor, arată dosarele secrete.

Banca din Marea Britanie se confruntă cu presiuni multiple, inclusiv tensiuni politice în Hong Kong și consecințele pandemiei.

Luni, la Hong Kong, acțiunile au scăzut cu mai mult de 4%, până la mai puțin de 30 de dolari SUA.

La Londra au pierdut și 4%. Anul acesta prețul acțiunilor sale a scăzut cu aproximativ 50%.

În timp ce HSBC are sediul la Londra, mai mult de jumătate din profiturile sale provin din centrul financiar asiatic din Hong Kong.

Rolul său într-o fraudă de 80 de milioane de dolari (62 milioane de lire sterline) este detaliat într-o scurgere de documente – „rapoarte de activitate suspectă” ale băncilor – care au fost denumite fișierele FinCEN.

HSBC a mutat banii prin afacerea sa din SUA în conturile HSBC din Hong Kong în 2013 și 2014.

Banca spune că și-a îndeplinit întotdeauna obligațiile legale în raportarea unei astfel de activități.

Presiuni multiple

Înainte de dezvăluirea dosarelor divulgate, HSBC a fost supus presiunii pe mai multe fronturi, ceea ce și-a slăbit prețul acțiunilor. Cea mai mare bancă din Europa a rezervat anul acesta între 8 miliarde și 13 miliarde de dolari anul acesta pentru împrumuturi neperformante, deoarece se așteaptă ca mai mulți oameni și companii să își achite rambursările din cauza pandemiei de coronavirus.

În luna august, a raportat o scădere cu 65% a profiturilor înainte de impozitare la 4,3 miliarde de dolari în prima jumătate a anului – mult mai abruptă decât prognozaseră analiștii.

De asemenea, a fost implicat într-o bătălie politică pentru susținerea legii securității naționale a Chinei în Hong Kong și a fost lăudat atât de SUA, cât și de Marea Britanie.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata