Acțiunile tehnologice sca pe măsură ce Wall Street își inversează direcția de acțiune

Piețele bursiere din SUA și Asia s-au inversat după ce acțiunile din cele mai mari firme de tehnologie din America au căzut. Companiile care au impulsionat piețele SUA să înregistreze valori maxime – Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft și Facebook – au scăzut între 4% și 8%.

Analiștii au spus că temerile legate de șocul economic al coronavirusului și un posibil al doilea val a determinat vânzarea.

Puternicul din punct de vedere tehnic, Nasdaq a închis cu 5%, Dow Jones a scăzut cu aproape 3%, iar S&P 500 de bază a pierdut 3,5%.

În tranzacțiile din Asia, indicele Nikkei din Tokyo a fost cu 1% mai mic, în timp ce Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 1,4%.

Producătorul de mașini Tesla, ale cărui acțiuni au crescut în acest an, a scăzut cu 9% joi, după ce a tot  scăzut brusc în ultimele două sesiuni.

O altă tehnologie grea, Nvidia, a scăzut cu 9,3%.

Scăderea de 8% a Apple a însemnat 150 miliarde de dolari (113 miliarde de lire sterline) și a fost ștearsă din valoarea producătorului de iPhone.

Vânzarea a avut loc joi după date economice mixte din SUA, care au inclus un raport care arată o creștere mai lentă a sectorului serviciilor în august, o scădere mai mare decât era de așteptat a noilor cereri de șomeri, reduceri record de locuri de muncă în acest an și un deficit comercial neașteptat de mare pentru luna iulie.

În timp ce ultimele reclamații săptămânale inițiale pentru șomeri au scăzut mai mult decât se anticipase, acestea rămân ridicate pe fondul îngrijorărilor din ce în ce mai mari că, creșterea ocupării forței de muncă s-ar putea opri fără alte stimulente economice.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata