Activiştii Greenpeace au blocat accesul angajaţilor în perimetrul companiei Roşia Montană Gold Corporation

Activiştii Greenpeace din România şi Ungaria au blocat miercuri, 7 iulie,  accesul angajaţilor în perimetrul Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), solicitând încetarea activităţii companiei, informează un comunicat.

Cincisprezece activişti Greenpeace s-au legat miercuri dimineaţă, la ora 7,30, cu lanţuri de intrarea în sediul companiei, protestând faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană.

Activiştii Greenpeace susţin că, „dacă angajaţii companiei merg la birou zi de zi, nu fac nimic altceva decât să lucreze la distrugerea zonei, orice minut în care RMGC nu lucrează, fiind câştigat pentru Roşia Montană”.

„Greenpeace România aduce la cunoştinţa opiniei publice că RMGC nu a mai lucrat niciodată în alte proiecte miniere, proiectul demarat în ţara noastră fiind primul de acest gen. În plus, acţionarul majoritar al RMGC (Gabriel Resources Ltd.), care se autointitulează o ‘companie canadiană’, nu este decât o sucursală a acestei companii, având sediul într-o insulă din Marea Britanie, numită Jersey, după cum arată documentele oficiale”, se arată în comunicatul citat.

Greenpeace condamnă orice formă de minerit şi susţine dezvoltarea durabilă şi turismul ca alternative la activităţile miniere, se precizează în comunicat.

În plus, organizaţia consideră că România ar trebui să ţină cont de recomandările Parlamentului European de interzicere a folosirii cianurii în activităţile de minerit, alăturându-se unor ţări care au interzis deja folosirea cianurii, precum: Ungaria, Cehia, Germania, Grecia, Argentina, Filipine, Costa Rica, mai menţionează sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata