Acuzaţie de malpraxis la Maternitatea Bunavestire din Galaţi

Părinţii unui nou-născut adus pe lume în urmă cu o săptămână au depus marţi, 25 februarie, o plângere la Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi, în care acuză medicii de la Maternitatea Bunavestire de malpraxis, după ce bebeluşul s-a ales cu clavicula dreaptă ruptă în timpul naşterii.

Mama, Iuliana Enache, a reclamat că în timpul naşterii nu a fost asistată de niciun medic ginecolog şi nici pe durata internării în spital nu a fost consultată de vreunul.

‘Mi s-a declanşat naşterea la ora 6.00 dimineaţa pe 17 februarie şi am venit la maternitate, dar nu am fost preluată decât de asistentă şi de moaşă. Acestea mi-au vorbit foarte urât şi m-au băgat imediat în sala de naşteri. Am născut doar cu moaşa şi niciun medic nu a venit nici în timpul naşterii, nici imediat după aceea. Deşi copilul a fost consultat, nimeni nu a văzut atunci că are clavicula ruptă. Abia în ziua externării, un neonatolog a consultat micuţul şi a descoperit că are clavicula dreaptă fracturată. Mi-a recomandat să-i fac radiografie, şi, în urma acesteia, s-a stabilit că băiatul avea într-adevar o fractură de claviculă’, a declarat Iuliana Enache.

Marţi, părinţii copilului au depus o plângere la Comisia de malpraxis din DSP Galaţi.

‘Se va întruni o comisie şi se va stabili un expert, prin tragere la sorţi, din alt judeţ decât Galaţi, care va face expertiza cauzei’, a declarat directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Părinţii bebeluşului sunt hotărâţi să depună plângere penală şi la parchet, pentru a face lumină în acest caz. Conducerea Maternităţii ‘Bunavestire’ din Galaţi a refuzat să facă vreun comentariu

În urmă cu patru zile, fiica unei paciente a Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi a depus o plângere la DSP Galaţi, în care acuză un medic ortoped de malpraxis, după ce mama ei a rămas fără un picior. De asemenea, a fost depusă şi o plângere penală pe numele medicului ortoped, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata