Adam Schiff îl avertizează pe Mike Pompeo împotriva intimidării martorilor

Președintele Comisiei pentru Informații a Senatului Statelor Unite, Adam Schiff, l-a avertizat miercuri pe secretarul de Stat american Mike Pompeo să nu încerce să oprească oficialii din a depune mărturie în ancheta privind Ucraina, relatează Reuters.

„Suntem foarte îngrijorați cu privire la eforturile secretarului Pompeo de a intimida martorii, ale căror mărturii sunt necesare”, a declarat Schiff într-o conferință de presă.

„Vrem să clarificăm faptul că orice efort al secretarului, al președintelui, sau al oricărei alte persoane, de a afecta abilitatea Congresului SUA de a chema martori va fi considerat un act de obstrucționare a justiției”, a adăugat acesta.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata