Adolescent de 17 ani, ridicat de DIICOT pentru propagandă jihadistă

Un adolescent de 17 ani din Craiova a fost ridicat de procurorii DIICOT pentru că ar fi făcut în spațiul virtual propagandă jihadistă, au declarat  surse judiciare.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat, marți, 8 decembrie, că SRI avea cunoștință de activitatea de autoradicalizare a tânărului din Craiova suspectat de propagandă jihadistă și a furnizat toate informațiile autorităților competente.

”Aveam cunoștință de activitatea de autoradicalizare a lui și am furnizat toate informațiilor pe care le-am avut autorităților competente, respectiv DIICOT, care a preluat cazul. În acest moment, fiind ancheta în desfășurare trebuie să ne abținem de la orice comentariu, noi, SRI, dar o să dăm un comunicat oficial la un moment dat”, a spus Ovidiu Marincea.

Bunicul tânărului din Craiova suspectat de propagandă jihadistă a declarat, marți, presei, că acesta trecuse de doi ani la religia musulmană.

„Băiatul trecuse de doi ani la religia musulmană. Nu ne povestea nouă ce făcea el acolo, dar era foarte încântat. Am încercat să îl convingem să nu mai meargă acolo, dar nu a renunțat. Până la urmă, decât să meargă prin baruri, mai bine să meargă la biserică”, a spus bunicul băiatului, care locuia în casă cu acesta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata