Adrian Năstase: Băsescu a simţit din nou că este „Dumnezeu poporului”

Preşedintele Traian Băsescu este un om care urăşte profesorii, care consideră că reforma statului este o problemă de capriciu şi de decizie personală, care calcă în picioare pe oricine ca să îşi atingă scopurile până la descumpănirea propriilor aliaţi, consideră preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

Într-o postare pe blogul personal, Năstase spune că „şeful statului a simţit din nou că este ‘Dumnezeul poporului’, spunând o sumă de enormităţi la RRA”, toate acestea după o deplasare ‘aranjată’ în zonele cu sinistraţi, unde nu l-a apostrofat nimeni.
Potrivit liderului social-democrat, şeful statului ar trebui să înţeleagă că România are nevoie de alegeri anticipate şi că Băsescu nu poate decide guvernele, referindu-se astfel la afirmaţia şefului statului, potrivit căreia ar da guvernarea PSD şi/sau PNL, dacă cele două partide acceptă să accelereze măsurile de reformă.

„Care ar fi aceste măsuri în opinia ilustrului prezident? Tăieri de peste tot, impozitarea pensiilor. PSD, opinia publică şi bunul simţ nu vor accepta niciodată că ‘reforma statului’ înseamnă să îşi distrugi propriul popor, atunci când setea de putere te duce până la iraţional.
PSD va veni la guvernare să schimbe această direcţie, dezavuată de aproape 90% din populaţia României. Tocmai de aceea este nevoie de alegeri anticipate, pentru ca Băsescu să înţeleagă că nu el decide guvernele, aşa cum făcea Carol al II lea, între două curse prin budoarul Elenei Lupescu”, a spus Năstase.

De asemenea, liderul CN al PSD a calificat drept ‘pură mojicie’ declaraţia preşedintelui Băsescu, potrivit căreia, un profesor care munceşte ’16 ore pe săptămână este mai bine plătit decât el, care munceşte 16 ore pe zi’.
„Băsescu nu a spus aceste lucruri fiind prost informat şi cu atât mai puţin dezinformat, ci a spus-o din ură, cu speranţa că cei care consideră şcoala o povară, iar pe profesori ca pe nişte gardieni ai unei închisori unde nu se poate juca barbut şi asculta manele toată ziua vor spune ‘câta dreptate are omul ăsta!'”, a afirmat liderul CN al PSD pe blogul personal.

În ceea ce-i priveşte pe deputatul PDL Sever Voinescu şi pe europarlamentarul Cristian Preda, Năstase a precizat că cei doi, dacă nu au curajul ‘să recunoască nici în ultimul ceas caracterul mizerabil al celui pe care îl adulează, atunci să nu mai spere la mai mult în cariera lor’.

‘Nu spun că nu vor avea funcţii. Spun doar că nu vor avea prestigiu. Unii s-ar putea să mă contrazică şi să spună că aceste atacuri la adresa celor pe care nu Boc i-a pus pe lista de europarlamentari sau de parlamentari, luându-i de la Palatul Cotroceni, face parte tot dintr-un scenariu care are acelaşi regizor care joacă la mai multe capete. Şi s-ar putea să aibă dreptate.
Să vedem în toamnă care dintre ‘maurii de la PDL’ îşi vor fi făcut datoria, urmând să fie sacrificaţi. Va fi Boc? Vor fi Videanu, Berceanu, Blaga? Vor fi ‘intelectualii PDL’?’, a mai spus fostul premier.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata