Adrian Năstase: Efortul nostru este de a pregăti alegerile anticipate

Efortul social-democraţilor este de a înlătura, împreună cu partenerii din opoziţie, efectele guvernării Băsescu – Boc şi de a pregăti alegerile anticipate, a declarat luni, 23 august, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, la sediul central al partidului.

Fostul premier vede, dacă moţiunea de cenzură ar trece, un „guvern de serviciu” constituit din mai multe forţe politice, care să aibă un mandat limitat şi care să pregătească alegerile anticipate, exemplificând, în acest sens, cu formula guvernării din 1991, condusă de Theodor Stolojan. Năstase mai spune că vede un premier de la PSD.

„Nu avem ca obiectiv decât poziţionarea noastră ca alternativă la guvernare. (…) După ce am pus structura noastră politică într-o formaţie de luptă, putem pregăti mesajele noastre la nivelul Departamentelor şi reuniunilor care vor urma – aleşii locali şi Consiliul Naţional”, a precizat liderul CN al PSD, înaintea reuniunii Biroului Permanent Naţional al partidului.

În opinia sa, „populaţia simte că a venit momentul moţiunii de cenzură”.

„Suntem conştienţi că, indiferent de rezultatul moţiunii de cenzură, dar mai ales în situaţia în care moţiunea ar trece, am avea în continuare un model de guvernare al ţării în care rolul important revine aşa cum şi l-a asumat, lui Traian Băsescu. De aceea, trebuie să luăm anumite garanţii că lucrurile se vor schimba şi, de aceea, în mod evident, un guvern care ar urma ar trebui să fie un guvern care ar pregăti alegerile anticipate pentru anul viitor şi acest guvern ar trebui să aibă un prim-ministru din partea noastră”, a precizat Năstase.

Întrebat dacă vede o guvernare cu PNL sau numai cu conservatorii, Adrian Năstase a arătat că, până la urmă, efortul opoziţiei este acela de a înlătura efectele guvernării Băsescu – Boc şi de a organiza alegerile anticipate.

„Şi, în funcţie de ce vor decide alegătorii, vom vedea care e formula de guvernare. Până atunci, trebuie să fie un efort comun. Din punct de vedere al componenţei, formula aceasta a guvernului de serviciu, aşa cum l-am numit, acest guvern cu un mandat limitat pentru pregătirea alegerilor, va trebui să cuprindă reprezentanţi din mai multe partide. Şi mă gândesc la formula guvernului din 1991 din care au făcut parte Theodor Stolojan şi reprezentanţii mai multor partide”, a mai spus Adrian Năstase.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata