Adriean Videanu: Simplificarea sistemului fiscal poate duce la relansarea economică a României

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat marţi seară, 13 iulie, la postul public de televiziune, că simplificarea şi reducerea sistemului fiscal sunt elemente care pot duce la relansarea economică a României şi a dat asigurări că procesul de diminuare a cheltuielilor bugetare va continua.

„(….) simplificarea sistemului fiscal, reducerea sistemului fiscal sunt elemente care antrenează economic, duc la relansarea economică a României pentru că singura şansă a României, din punctul meu de vedere, este reluarea creşterii economice. De tăiat, sigur o să tăiem din cheltuielile bugetare inutile (…). România are nevoie să-şi reia creşterea economică, astfel încât să-şi rezolve problemele atât din educaţie, din sănătate, din sistemul de pensii. Nu există altă şansă. Şi dacă acum nu iei aceste măsuri de relansare economică nu faci nimic altceva decât să-ţi amâni reluarea creşterii economice în România”, a subliniat Videanu.

Oficialul a apreciat, totodată, că „singura valenţă la cota progresivă este cea de solidaritate socială’.

Întrebat ce părere are despre declaraţiile publice cu privire la posibilitatea introducerii, din 2011, a impozitării progresive pe care ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, le-a făcut în ultima vreme, Adriean Videanu a spus că acesta ar trebui să fie mai atent cu afirmaţiile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata