AEP: Listele electorale permanente se întocmesc pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral

Listele electorale permanente se întocmesc și se tipăresc de către primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul electoral, informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), într-un comunicat.

Sursa citată reamintește că listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind toți cetățenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit mențiunilor din actele de identitate emise de statul român, data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale ce vor fi utilizate în secțiile de votare organizate pentru scrutinul din această primăvară fiind fiind 22 mai.

Față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, s-a înregistrat o scădere a numărului total de alegători cu 14.867 (18.300.376 cetățeni români cu drept de vot la data de 24 aprilie vs. 18.285.509 cetățeni români cu drept de vot la data de 10 mai.

Citeste si:  MAE a lansat pe pagina de internet secţiunea privind organizarea în străinătate a alegerilor parlamentare din 2016

Diferența dintre cele două cifre apare ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităților conduse de aceștia și a unui import de date programat de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, se mai arată în comunicatul Direcției comunicare și relații externe a AEP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner