Aeroportul Internațional Brașov se apropie de final

În prezent, construcţia drumului de acces spre parcarea terminalului Aeroportului Internaţional Breşov care porneşte din DJ 103 C, s-a încheiat. Acesta este primul obiectiv finalizat din contractul privind obiectivul de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)”, în valoare de 37.157.426,78 lei, pe care îl implementează asocierea SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA.

De altfel, stadiul execuţiei celorlalte componente de infrastructură cuprinse în acest contract este următorul:

 • Clădirea energetică – 95%
 • Gospodărie de apă – 95%
 • Posturi control acces – 90 %
 • Parcare publică – 87%
 • Instalaţii interioare de utilităţi – 85 %
 • Drum tehnologic – 75 %
 • Remiza PSI – 55%
 • Clădirea energetică este construită în întregime, iar în cursul săptămânii viitoare vor fi finalizate închiderile, adică placarea exterioară a clădirii şi montarea uşilor, astfel încât în prima săptămână din luna noiembrie să înceapă echiparea celor trei camere alocate elementelor de comandă pentru balizaj. Pe lângă acestea, o cameră specială va fi destinată gestionării agentului termic, iar într-o altă cameră vor fi amplasate celulele pentru transformatori.Posturile de control acces, adică cele două porţi ale Aeroportului sunt şi ele în fază finală de construcţie, una fiind amplasată lângă terminal, iar cealaltă, în vecinătatea remizei PSI.

  Pentru gospodăria de apă înseamnă două construcţii care sunt aproape de finalizare, acestea urmând să stocheze rezerva de apă necesară alimentării terminalului şi hidranţilor de pe amplasamentul de la Ghimbav.

  Parcarea publică situată în faţa terminalului și drumul care asigură accesul spre terminal dinspre drumul judeţean 103 C, sunt în stadiu avansat de execuţie. În cazul ambelor componente de infrastructură a fost realizat stratul superior şi urmează aşternerea asfaltului. Rețele interioare de utilităţi au fost finalizate pentru clădirile deja construite.

  Per total, 75% din acest contract este realizat.

  În prezent, compania SC BOG’ART SRL și SC UTI Facility Management SA. implementează contractul privind obiectivul de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)”, în valoare de 37.157.426,78 lei.

  Aşadar, în baza acestui contract, a cărui execuţie a început în cursul lunii iulie 2021, sunt în diverse stadii de construcţie clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea și drumul de acces între terminal şi DJ 103 C, drumurile tehnologice interioare, precum şi rețelele interioare de utilităţi.

Sursa: Wall-street.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata