Afacerea Unirea: un jucător face cât 533 de vile

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru este foarte aproape să-şi lichideze definitiv datoriile pe care le are către Gigi Becali. Ultimele 3 milioane de euro din împrumutul de aproape 9,3 milioane pe care patronul Stelei i l-a acordat în februarie 2008, au fost achitate prin transferul a trei fotbalişti de la Unirea Urziceni: Marius Bilaşco, Pablo Brandan şi George Galamaz.

Iniţial, contractul de împrumut dintre cei doi avea o scadenţă de cinci ani, iar dacă în martie 2013, Bucşaru nu şi-ar fi achitat datoria, îi ceda integral lui Becali afacerea Comaico. Ulterior datele înţelegerii au fost modificate, la acest lucru contribuind şi criza financiară, scrie ziarul BURSA.

Compania Comaico este fosta gos­podărie de partid unde funcţionau serele din comuna 1 Decembrie. Pe cele 100 de hectare, Dumitru Bucşaru a dezvoltat un important cartier imobiliar – Green City. După achitarea mai multor tranşe către Becali, datoria a scăzut la 3 milioane de euro. În luna iulie, Becali şi Bucşaru au semnat un nou contract de împrumut: „Becali George îl împrumută cu suma de 3 milioane de euro pe Bucşaru Dumitru, sumă ce urmează să fie acordată cu titlu de împrumut până la data de 15 august 2010.

(…)Bucşaru Dumitru garantează restituirea sumei de bani împrumutată cu 40% din părţile sociale pe care le deţine acesta în cadrul societăţii comerciale Comaico SRL, societate de la care declară că are acordul în acest sens, conform hotărârii AGA din data de 9 septembrie 2009″.

În respectivul ansamblu rezidenţial ar trebui construite, în mai multe faze, 4.000 de locuinţe. Un calcul simplu demonstrează că, prin pierderea a 40% din afacere, Bucşaru rămânea fără 1600 de vile. Practic, Bilaşco, Brandan şi Galamaz au salvat fiecare câte 533,3 vile din afacerea fostului lor patron.

Unirea Urziceni a reuşit în urmă cu un an o campanie peste aşteptări în Liga Campionilor, atât din punct de vedere sportiv cât şi financiar. În raportul publicat de UEFA se precizează că Unirea a câştigat în urma participării în ediţiile 2009/2010 ale Ligii Campionilor şi Ligii Europa, suma de 18.188.113 euro.

Astfel, formaţia ialomiţeană a obţinut din participarea în grupele Ligii Campionilor suma de 17.720.000 de euro împărţiţi astfel: 3,8 milioane de euro – bonusul de participare în grupele Ligii Campionilor, 3,3 milioane de euro – bonus de participare la fiecare din cele şase meciuri din faza grupelor, 2,4 milioane de euro – reprezentând bonusul de performanţă pentru cele opt puncte câştigate în grupa G şi 8,22 milioane de euro – reprezentând valoarea comercială a pieţei televizuale („Market Pool”). De asemenea, pentru participarea în 16-imile de finală ale Ligii Europa, unde a fost eliminată de FC Liverpool, fosta campioană a primit încă 468.113 euro, din care 180.000 de euro pentru participarea în această fază a competiţiei, iar 280.113 euro, reprezentând „Market Pool”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata