Afaceri ridicate cu fonduri europene, pe buza insolvenţei

– O firma de leasing cere insolventa unei pensiuni din Bucium, deoarece nu a achitat la timp ratele pentru un autoturism de lux.

Primele afaceri demarate cu ajutorul fondurilor europene incep sa scirtiie. Reporterii „Ziarului de Iasi” au descoperit ca unul din primii beneficiari de fonduri europene din Iasi, cu ajutorul carora si-a ridicat o pensiune, este pus la zid de catre firmele de leasing.

Societatea Popasul Paun a fost actionata in judecata pentru recuperarea unor rate neachitate la un autovehicul de lux. Proprietarul pensiunii Paun, care mai are un imprumut consistent la banca, recunoaste ca nu are bani de achitat ratele la masina si doreste sa o returneze. Numai ca firma de leasing insista pe insolventa firmei pentru a recupera datoriile.

„Fata de societatea noastra, debitoarea si-a incetat platile de peste 60 de zile, conform contractului. De la data cererii, Popasul Paun este debitoare fata de firma noastra cu suma de 27.553 lei. De asemenea, debitoarea datoreaza catre societatea VBL Broker de Asigurari SRL suma de 16.653 lei, reprezentind prime de asigurari casco restante la contractul leasing”, se arata in cererea de insolventa depusa la Tribunalul Sindic Iasi de catre firma de leasing.

Ilie Meiu s-a hotarit in 2007 sa construiasca o pensiune in Bucium. In acest sens, a apelat la un credit bancar si a reusit sa acceseze fonduri prin Programul SAPARD. 100.000 de euro a primit de la Uniunea Europeana, iar 300.000 de euro a luat de la banca.
Acesta spune ca afacerea merge prost si ca abia face fata ratelor la banci. „Am facut un imprumut de aproximativ 300.000 de euro pentru care achit lunar cite 11.500 de lei. Initial am platit 30.000 de lei lunar, dar trebuia sa achit creditul in cinci ani, iar acum am reusit sa reesalonez creditul pe 15 ani”, a adaugat Meiu.

Continuarea în Ziarul de Iaşi

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata