Afacerile cu struți aduc profituri mari în rândul fermierilor

Struții devin din ce în ce mai cunoscuți în afaceri. Fermierii care au început să se folosească de aceste păsări pentru a-și forma un câștig, au făcut o alegere foarte bună. Se pare că, carnea de struț este din ce în ce mai căutată în export dar și în România. Prețul cărnii din această pasăre poate ajunge și la 150 de lei kilogramul, dar pe lângă asta, și ouăle sau penele de struț se comercializează.

Florin Bala, crescător de struți de aproape 20 de ani ne explică în ce constă această afacere. În primul rând, crescătorul de păsări declară că are foarte multe cereri din țară dar și din afară, iar carnea de struț în viu costă trei euro.

„Eu vând pentru sacrificare în general în străinătate. Anul trecut am vândut în Franţa, dar în România sunt două abatore care sacrifică struţi şi vând carnea în România sau în Germania„, a declarat fermierul Florin Bala

De ceva vreme și românii au început să consume carne de struț. Acest tip de carne conține foarte puțin colesterol și este foarte asemănătoare cu carnea de mânzat, după spusele bucătarilor.

„Uleiul s-a încins, putem să punem carne de struţ. Spre finalul prăjelii o să-i adăugăm un cub de unt pentru a o înmuia şi a se forma un sos adecvat preparatului”, a destăinuit un bucătar-șef

Cam așa pregătesc bucătarii noștri carnea de struț, un deliciu în rândul iubitorilor gastronomiei.

Se pare că atât în aparențe dar și la gust, carnea de struț este foarte asemănătoare cu cea de vită.

Chiar dacă este foarte asemănătoare, din punct de vedere caloric, sunt diferite. Carnea de struț conține mult mai puține calorii și le este recomandată persoanelor anemice sau celor care suferă de diabet, după spusele nutriționiștilor. Ouăle de struț pot ajunge și la 1,2 kilograme, iar fermierii declară că pot câștiga foarte bine din vânzarea acestora, având în vedere că un ou se poate vinde și cu 100 de lei bucata.

„O omletă făcută dintr-un ou de struţ e bună pentru 10 persoane, fiind echivalentul a 30-40 de ouă de găină”, a mai adăugat fermierul

Ouăle de struț sunt foarte solicitate în perioada de dinainte de Paște, deoarece meșterii populari le folosesc pentru încondeiere.

„Eu pregătesc ouăle, le golesc de conţinut, le închistrez, le duc pentru închistrat în Moldova şi le vând în Germania şi Franţa. În fiecare an vând între 2.000 şi 4.000 de ouă închistrate. Un model se poate vinde şi cu 250 de euro”, a precizat Florin Bala

Însă nu doar carnea și ouăle pot aduce un profit, deoarece și penele de struț pot fi valorificate.

„Penele se folosesc pentru diverse evenimente: nunţi, botezuri, operă, teatru. Ele se pot colora în diverse culori”, a declarat crescătorul de struți.

Dacă sunteți în căutarea unui preparat cu totul special pentru Paște, trebuie să țineți minte că un kilogram de carne de struț ajunge să se vândă cu 150 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata