Afacerile odraslelor lui Pinalti cu statul: faza pe offshore şi cea pe comună

– Afacerile cu statul ale fiului lui Gheorghe Ştefan „Pinalti”, de zeci de milioane de euro, au fost ascunse sub offshore-uri din Cipru. Însă prezenţa aceloraşi companii cipriote în mai multe societăţi controlate de fiul lui Pinalti nu lasă loc de dubii: acestea nu sunt decât paravane pentru ca fiul primarului de Piatra Neamţ să deruleze şi mai departe afaceri cu statul.

.
Copiii lui Ştefan sunt doi la număr. Este vorba despre Gabriel şi Giorgiana. Juniorul Gabriel a dat lovitura în 2005 prin afacerile cu energie electrică, în perioada în care tatăl său era preşedinte al PNL Neamţ.

În iulie 2005, Gabriel Ştefan, în vîrstă de 24 de ani, a intrat în acţionariatul societăţii Green Energy SRL împreună cu Andrei Ursărescu, fiul lui Dorinel Ursărescu, fost deputat PNL, Alina Gorghiu, deputat PNL şi Aurel Roman, om de afaceri. Mai deţinea părţi sociale şi Eduard Ciucu, administratorul firmei.

În perioada octombrie – decembrie 2005 ies din acţionariat Alina Gorghiu, Aurel Roman şi Eduard Ciucu, fiind înlocuiţi de Lucian Bădescu (fiul lui Dumitru Bădescu, fost şef al Direcţiei Contrainformaţii Economice a SRI) şi de Alexandru Petrişor Drăgoiu, partener de afaceri al lui Silviu Prigoană.

În 2006, cifra de afaceri a firmei era de aproximativ 16 milioane de RON, iar profitul de 3,4 milioane de RON.
Lucru perfect explicabil, avînd în vedere că Green Energy cumpăra energie foarte ieftină de la stat şi putea s-o vîndă cu ce preţ voia muşchiu’ ei, că tot ar fi făcut profit.

În anul fiscal următor (adică 2006-2007), Green Energy a ajuns la o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro şi un profit de patru milioane de euro.

Uşor, uşor, Pinalti jr. şi-a transferat business-ul în offshore

În 2007, au ieşit din Green Energy toţi acţionarii, cu excepţia lui Gabriel Ştefan. Ei au fost înlocuiţi „de un offshore”, potrivit declaraţiilor date la acel moment de administratorul firmei. Numele acestuia era Scucci Ltd. Ulterior, la sfîrşitul anului, Pinalti cel mic a ieşit şi el din firmă, cedîndu-şi acţiunile în favoarea aceleiaşi firme.

Din Cipru, în comuna Ştefan cel Mare: un milion de euro

Gabriel, împreună cu sora sa, figurează oficial şi în firme autohtone: Tehnoutilaj SA Neamţ, Silvex SA, Euromedia TV şi Biotermoenerg SA Neamţ.
Cea mai interesantă dintre acestea este Tehnoutilaj, care a câştigat licitaţii de aproximativ 14 milioane de RON de la comune din judeţul Neamţ în care primari sunt pedelişti de-ai tatălui Pinalti.

Sursa: Kamikazeonline

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata