Afaceriştii români au opinii „trăsnite” şi opţiuni de business „contradictorii”

Oamenii de afaceri români, pe fondul crizei economice, au inceput sa spuna lucruri trasnite, in timp ce optiunile lor in privinta capitalizarii sunt contradictorii, a declarat, luni (23 noiembrie 2009), in prima zi a Zilelor Biz, Marius Ghenea, presedintele companiei PCfun.ro.

“Multi dintre marii nostri “capitalisti” au inceput sa spuna lucruri trasnite, precum faptul ca 4 din 5 bugetari trebuie sa plece acasa sau ca Bucurestiul poate deveni centrul financiar al lumii. În plus, mai exista afirmatii de genul ca managerii români sunt mult mai scumpi decât ai nostri, ceea ce nu este adevarat, sau ca unii oameni de afaceri au bani, dar ca nu au ce face cu ei, desi tranzactioneaza din plin”, a afirmat Ghenea.

În opinia reprezentantului PCfun.ro, optiunile oamenilor de afaceri din România sunt contradictorii, “numai daca observam ca, de exemplu, Dinu Patriciu vinde, iar Ion Tiriac cumpara intr-o perioada de criza”.

În ceea ce priveste segmentul antreprenoriatului românesc, Marius Ghenea este de parere ca problema afacerilor a stat in capital. “Problema in antreprenoriatul românesc a stat in capital. România are o structura emergenta a formarii de capital, iar pentru majoritatea companiilor, acesti indici nu au fost deloc echilibrati. Problema echilibrului de capital a fost mai tot timpul neglijata”, a explicat presedintele PCfun.ro.

Citeste si:  EDUARD DANY SRL - notificare privind deschiderea procedurii generale de insolvenţă

Acesta a punctat faptul ca business-uri foarte mari au esuat in 2009, si ca, in general, situatia pe sectoare de activitate arata destul de prost fata de ceea ce se intâmpla in 2008, de la piata auto (-50%) la piata IT (-58%). “Businness-uri foarte mari au esuat, cum este cazul UltraPro Computers, companie aflata insolventa de mai mult timp, si care, probabil, isi va declara falimentul in decembrie 2009.

La fel si in cazul unui alt mare jucator de pe piata – Leonardo. Cum nicio nenoroc ire nu vine nicioadata singura, peste criza economica a intervenit si cea politica”, a precizat Ghenea. Potrivit specialistului, in 2010 nivelul de business din România va continua sa aiba o tendinta de reflux, desi pe fondul cifrelor negative din 2009, criza economica poate duce la oportunitati.

Citeste si:  Sobolewski (BVB): Am acceptat poziţia de preşedinte al CA al Poştei Române; va fi angajament pe termen scurt

Luni (23 noiembrie 2009), a debutat la Bucuresti cea de-a opta editie a trade-show-ului intitulat “Zilele Biz”, eveniment dedicat inovatiei, noilor tehnologii, marketingului si comunicarii. Prima zi a evenimentului este dedicat antreprenoriatului, in cadrul dezbaterilor urmând a fi prezentate sase analize din domeniu, de la povesti de succes si esecuri in 2009, la idei pentru anul viitor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner