Află ce supermaketuri suportă TVA din fonduri proprii

26

– Decizia Guvernului de a majora TVA la 24% i-a speriat pe consumatorii români, care au luat cu asalt supermarketurile. Billa şi Ikea au decis să acopere din fonduri proprii diferenţa de preţ.

Billa România a anunţat că „peste 1.200 de articole de importanţă socială din necesarul zilnic, precum lapte, ouă, făină, ulei şi multe altele îşi vor păstra preţurile de raft anterioare modificărilor legislative”.

Ikea va menţine, de asemenea, preţurile plătite de consumatori la nivelul actual, informează Evenimentul Zilei. „Absorbirea majorării TVA cu 5% începând de la 1 iulie va însemna pentru noi un cost suplimentar, pe care am ales să îl suportăm în locul consumatorului. De aceea, absolut toate preţurile produselor din magazinul IKEA vor rămâne neschimbate”, a declarat Cornel Oprişan, Retail Manager IKEA România.

Reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) au avertizat consumatorii asupra riscului ca preţul afişat la raft să nu coincidă cu cel real, după aplicarea TVA majorate. Astfel, înainte de a se îndrepta către casă, clienţii sunt sfătuiţi să consulte aparatele speciale pentru a vedea câţi bani vor scoate din buzunare.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News