Agrostar cere demiterea miniştrilor din Comitetul de monitorizare pentru PNDR

Federaţia Agrostar, cea mai mare organizaţie sindicală din domeniul agricol, cere premierului Emil Boc să-i demită pe reprezentanţii ministerelor în Comitetul de Monitorizare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), care au părăsit şedinţa de marţi (2 martie 2010) şi au blocat astfel adoptarea unor măsuri importante pentru atragerea fondurilor europene, se arată într-un comunicat al Agrostar.

Conform Agrostar, marţi a avut loc cea de-a patra Reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru PNDR, la care au participat ministul agriculturii şi dezvoltării rurale, Mihail Dumitru, precum şi reprezentanţii ai Comisiei Europene ca observatori.
Liderului sindical Nicolae Ştefan susţine că în prima parte a şedinţei s-au adoptat o serie de amendamente la PNDR, urmând ca în a doua parte să se discute punctele restante de pe ordinea de zi. „Acest lucru nu a mai fost posibil pentru că mulţi reprezentanţi ai ministerelor au plecat şi nu a mai fost cvorum.

Printre punctele care nu au fost votate se numără alocările financiare pe măsurile 121 (modernizarea exploataţiilor agricole) şi 123 (creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere)”, a spus Ştefan. ‘Cerem premierul Emil Boc să-i demită pe toţi reprezentanţii ministerelor care au parăsit marţi şedinţa Comitetului de Monitorizare pentru PNDR, care au dovedit o indiferenţă crasă faţă de problematica privind atragerea de fonduri europene.

Este inadmisibil ca în condiţiile în care agricultura românească, aflată într-o criza profundă, are nevoie urgent de fonduri, aceşti reprezentanţi ai statului să manifeste atâta iresponsabilitate”, a mai apus preşedintele Agrostar.
Federaţia Agrostar, cea mai mare organizaţie sindicală din domeniul agricol, a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, viticultură, horticultură, zootehnie etc).

AgrostarMADRministrimonitorizariPNDR
Comentarii (0)
Adaugă comentariu