Agrostar: Majorarea TVA va duce la scumpirea produselor agroalimentare cu 5 – 7%

Federaţia Agrostar consideră că majorarea Taxei pe Valoarea Adăugată la 24 la sută, pe lângă scumpirea produselor agroalimentare cu 5 – 7 la sută, anulează măsurile de combatere a evaziunii fiscale şi favorizează piaţa neagră.

„În aceste condiţii, circa 7 – 8 la sută din societăţile din domeniul agricol vor falimenta şi până la zece la sută dintre angajaţi ar putea fi trimişi în şomaj. Cei mai fericiţi vor fi intermediarii, pentru că ei vor câştiga cel mai mult’, a declarat preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan, într-un comunicat.

Agrostar reaminteşte că, începând cu anul 2010, mai multe subvenţii care se acordau în sectorul agricol au fost anulate sau micşorate. De asemenea, restructurarea agenţiilor din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a fost mult întârziată, iar acum, în loc să fie înfiinţate Camerele Agricole, care să preia din atribuţiile şi personalul acestora şi să pună în practică politicile agricole, unele dintre ele, cum este spre exemplu Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă (ANCA), vor fi desfiinţate. La celelalte urmează să fie disponibilizat circa 30 la sută din personal, atrage atenţia Niculae Ştefan.

În acest context, Agrostar consideră acest tip de restructurare ineficientă şi solicită MADR să ţină cont de nevoile pe care le au agricultorii şi să nu urmărească doar „să-şi facă norma la disponibilizări”.

Federaţia Agrostar este cea mai mare organizaţie sindicală din sectorul agricol. A fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri, având în componenţă peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, viticultură, horticultură, zootehnie etc.).

Citește și
1 Comentariu
  1. oana spune

    majorarea TVAului va duce la scumpirea tuturor produselor si serviciilor, de aceea Boc a propus scaderea pensiilor, nu de nebun!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata