AHK România: Biomasa este o sursă de energie importantă în România care poate atrage investiţii germane semnificative

Biomasa este o sursă de energie importantă în România care poate atrage investiții germane semnificative, valorificarea deșeurilor făcându-se numai cu utilaje performante, a declarat, marți, Sebastian Gromig, șeful secției Economice a Ambasadei Germaniei la București, într-un seminar de specialitate.

„Producerea energiei din surse regenerabile este o temă foarte actuală, inclusiv în cadrul inițiativei europene 2020. În România, există un potențial mare pentru producerea de energie din surse regenerabile, dar este nevoie de fonduri. Dorim să prezentăm companiilor germane piața energetică din România pentru că eficientizarea ei este foarte importantă. Dorim să facem România atractivă investitorilor germani care doresc să încheie inclusiv parteneriate cu firme locale„, a spus Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).

AHK România a organizat seminarul „Waste-to-energy”, având ca scop colaborarea economică româno-germană în domeniul energiilor regenerabile. Inițiativa proiectului de colaborare economică româno-germană și finanțarea acestuia provin din partea Ministerului Federal al Economiei și Energiei din Germania în cadrul programului „Renewables Made in Germany”.

„Sectorul de biogaz are în România un potențial extraordinar, regăsit la nivelul comunităților mici și mijlocii din țară în anumite servicii care pot fi motoare de dezvoltare în economie, precum turismul, mica industrie, agricultură și industrie agroalimentară. Din punctul meu de vedere, potențialul acesta poate fi valorificat printr-un program național, dedicat biomasei și biogazului, dar și prin relații directe între firme cu performanță în domeniu, precum cele germane”, a precizat vicepreședintele Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, în cadrul seminarului.

De altfel, ANRE își propune o campanie de informare a consumatorului final din România în ceea ce privește utilizarea energiilor din surse regenerabile, campanie care va demara la începutul anului 2016 și care se va desfășura pe parcursul a doi ani. Important pentru ANRE este ca această campanie să ajungă la consumator „pentru a-i schimba comportamentul, pentru a înțelege avantajele asupra traiului cotidian și asupra bugetului familiei prin măsuri simple de eficiență energetică”.

Proiectul AHK România se adresează firmelor românești și germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul energiilor regenerabile și are ca scop promovarea pe plan local a sistemelor și produselor germane din acest domeniu. În vederea promovării companiilor germane, reprezentanții acestora se vor afla, până pe data de 19 iunie 2015, în România pentru a susține întâlniri cu potențiali colaboratori români. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata