Ai pleca din România? Unde te-ai duce?

Un sondaj Gallup arată că populaţia adultă a României ar putea scădea cu 21%. Evz.ro a încercat să observe ce îi determină pe români să plece şi ce îi ţine în ţară.

Din spusele afaceriştilor, medicilor, cercetătorilor şi a angajaţilor din domeniul educaţiei consultaţi de Evz.ro este uşor de notat că acest calcul al vieţii nu se rezumă la bani.

Alţi factori importanţi în luarea deciziei sunt satisfacţia muncii, şansa de a te dezvolta profesional, valoarea colectivului şi relaţia angajator-angajat şi afacerist-stat.

Se pleacă din România, lumea vrea în Singapore şi Noua Zeelandă

Estimarea Gallup a fost făcută printr-o simplă operaţie matematică: câţi adulţi străini şi-ar dori să vină în România minus câţi adulţi români şi-ar dori să plece în străinătate, totul împărţit la întreaga populaţie adultă a ţării.

Studiul Gallup a surprins intenţia de a pleca în străinătate a locuitorilor din 148 de state ale lumii, nu decizia finală a acestora. Astfel, acest studiu ar putea fi un semnal de alarmă pentru autorităţile care elaborează politici pentru integrarea imigranţilor sau pentru cele care ţintesc limitarea pierderii de populaţie.

Singapore şi Noua Zeelandă şi-ar putea tripla populaţia în următorii ani, dacă toţi străinii care doresc să emigreze în aceste state ar lua această decizie. Singapore este un stat care a investit enorm în educaţie şi cercetare în ultimele decenii, iar rezultatele economice incredibile din aceşti ani sunt doar rezultatul acestor politici.

Noua Zeelandă, stat greu accesibil pentru cei mai mulţi dintre locuitorii Globului, atrage prin natură şi stilul de viaţă sănătos.

Alte ţări în care străinii şi-ar dori să trăiască sunt Canada, Elveţia şi Australia.

Ţări preferate de posibilii emigranţi
:
1. Singapore +219%
2. Noua Zeelandă +184%
3. Arabia Saudită +176%
4. Canada +160%
5. Elveţia +150%
6. Australia +148%
7. Kuwait +127%
8. Suedia +78%
9. Spania +74%
10. Irlanda +66%

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata