Alba: Muzeul Naţional al Unirii şi Sala Unirii au avut mii de vizitatori în minivacanţa de 1 Mai

Aproape 4.500 de turiști au vizitat în minivacanța prilejuită de 1 Mai Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii din Alba Iulia, care au fost deschise publicului și joi și vineri, precum și sâmbătă și duminică.

„În perioada 1-4 mai, nu mai puţin de 4.427 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia’, a informat luni Biroul de Relaţii Publice.

Două din cele mai vizitate obiective din Alba, Muzeul Naţional al Unirii și Sala Unirii din Alba Iulia sunt deschise publicului în perioada mai-august între orele 10.00-18.00.

Accesul în Sala Unirii este gratuit, iar preţul unui bilet de intrare în muzeu este de opt lei, respectiv de patru lei pentru cei care beneficiază de reducere.

Înfiinţat în 1887, muzeul este amplasat în zona centrală a fortificaţiei Cetatea Alba Carolina. Din 1967, muzeul își are sediul în Palatul Babilon, iar în imediata sa vecinătate se află Sala Unirii.

Edificiul ”Babilon” este o construcţie ridicată în perioada 1851-1853, iar Sala Unirii este găzduită de clădirea fostului cazinou militar, ridicată între anii 1898 și 1900.

Accesul în Sala Unirii din Alba Iulia, simbol al unităţii naţionale a poporului român, este gratuit, la iniţiativa președintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, din 24 ianuarie 2013, de când a fost eliminată taxa care trebuia plătită pentru vizitarea clădirii în care, în 1 Decembrie 1918, a fost proclamată Unirea Transilvaniei cu România.

Sala Unirii adăpostește o expoziţie permanentă consacrată momentului 1918, piesele expuse fiind de o valoare deosebită.

În ultimele decenii, patrimoniul muzeului din Alba Iulia a crescut atât prin cercetările arheologice întreprinse, cât și prin achiziţii și donaţii, ajungându-se, în prezent, la aproximativ 200.000 de piese. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata