Alfred Simonis a fost numit lider interimar la organizației de Tineret a PSD

Alfred Simonis, presedintele TSD Timis, participa la un flash mob, organizat de tinerii social-democrati, in Piata Operei din Timisoara, joi, 13 noiembrie 2014. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Liderul deputaților PSD Alfred Simonis a fost numit președinte interimar al organizației de Tineret a PSD, într-o întâlnire de Comitet a liderilor social-democrați, luni, la sediul partidului din Kiseleff, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Un Congres al partidului va avea loc în maximum trei luni, au precizat sursele citate.

La întâlnirea de luni seara din Kiseleff a Comitetului Executiv al Tineretului PSD au mai participat Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis și Gabriela Firea.

Deputatul Gabriel Petrea conducea organizația Tineretului Social-Democrat (TSD), însă acesta a fost exclus din partid, după ce a votat la moțiunea de cenzură.

Petrea activează acum în grupul deputaților Pro Europa. El a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că probabil se va înscrie în Pro România pentru a rămâne într-o zonă politică de stânga.

Coordonatori campaniei electorale pentru prezidențiale vor fi Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Niculae Bădălău și Dumitru Buzatu, potrivit unei decizii a CEx al PSD de vineri seară. Anterior, secretarul general al PSD Mihai Fifor era șeful campaniei electorale.

Unii social-democrați au propus și suspendarea lui Mihai Fifor din funcția de secretar general al PSD, însă Viorica Dăncilă s-a opus. Propunerea nu a fost supusă la vot, au precizat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata