Alina Gorghiu: Parlamentarii liberalii intră de luni în grevă japoneză

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marți seară, la Realitatea TV, că a luat o decizie extremă și că de luni parlamentarii liberali vor intra în grevă japoneză, în semn de protest față de situația privind adoptarea legii votului prin corespondență.

Alina Gorghiu a precizat că la întoarcerea în țară a președintelui Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Statele Unite, ar trebui să fie programată o nouă rundă de consultări.

”Vreau să insist, pentru că e o nedreptate să fim băgați în aceeași oală cu PSD, dar cred că la întoarcerea președintelui în țară, fiind pe ultima sută de metri în care putem adopta această lege, a votului prin corespondență, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016 având această modalitate alternativă de vot, va trebui să aibă loc o ultimă rundă rundă de consultări.

Nu-i sugerez președintelui ce să facă, dar eu aș simți această nevoie, ca lider de partid politic care a epuizat foarte multe etape pentru a onora obligația față de diaspora, pe care PSD-ul o detestă. Astăzi am luat încă o decizie, aș putea să spun chiar extremă din punct de vedere al gesturilor parlamentare. O să avem de luni grevă japoneză a parlamentarilor, mergem la muncă dar vom critica povestea cu votul prin corespondență pe toate canalele’, a spus Gorghiu.

Legea votului prin corespondență are ca dată limită începutul lunii noiembrie pentru a putea fi aplicată la alegerile de anul viitor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata