Alocaţia pentru copii nu trebuie atinsă, afirmă preşedintele Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, joi seară, 13 mai,  într-o conferinţă de presă, că alocaţia pentru copii nu trebuie afectată de pachetul de reduceri a cheltuielilor bugetare şi şi-a exprimat speranţa că indemnizaţia acordată mamelor pentru creşterea copiilor nu va fi nici ea afectată.

„Alocaţia categoric nu trebuie atinsă şi vă pot spune că, după părerea mea, trebuie să privim cu multă atenţie şi indemnizaţia. Nu vă pot spune cum ies socotelile, pentru că pe totalul programelor sociale va trebui făcută o reducere de 15%. Pot să exprim o speranţă, că nu va fi sau va fi foarte puţin afectată alocaţia pentru creşterea copiilor„, a spus preşedintele.

Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că indemnizaţia acordată mamelor pentru creşterea copiilor va fi „minim afectată”, dar a adăugat că nu poate oferi informaţii în acest sens.

„De aceea, am şi evitat discuţiile cu oricine, pentru că în momentul de faţă se fac calcule pe toate variantele: (…) Vom vedea. Sper ca cele care vizează copiii, pentru că astea chiar au o adresabilitate precisă, nu sunt categoria de ajutoare care să spui că sunt exagerate, ele sunt în interiorul unei politici de stimulare a natalităţii. Să vedem cu ce vine Guvernul”, a adăugat el.

În ce priveşte posibilitatea ca reducerile de pensii să se facă diferenţiat din punct de vedere procentual, preşedintele a spus că o astfel de variantă nu este exclusă, dar a precizat că ea riscă să tergiverseze aplicarea măsurilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata