Amazon lansează cumpărături timpurii de sărbători cu evenimentul „Prime Day” de toamnă

Amazon.com Inc AMZN.O a început marți 48 de ore de promoții ca parte a „Prime Day”, un eveniment de marketing urmărit cu atenție pe care compania îl amânase din cauza provocărilor operaționale din cauza pandemiei de coronavirus.

Evenimentul, organizat de obicei în iulie pentru a spori vânzările de vară, este acum un start pentru ceea ce va fi un sezon de cumpărături mai devreme.

Reducerile numai pentru membri sunt un mod cheie prin care Amazon comercializează Prime, un serviciu de expediere rapidă și streaming media care îi stimulează pe abonați să facă mai multe cumpărături pe Amazon. Rivals Walmart Inc WMT.N și Target Corp TGT.N găzduiesc între timp promoții.

Vânzările online se pot dovedi critice pentru comercianții cu amănuntul, deoarece pandemia împiedică mulțimile tipice din magazine după sărbătoarea Ziua Recunoștinței din SUA.

La începutul pandemiei, Amazon s-a concentrat pe transportul articolelor esențiale către cumpărători.

Acum, scopul său este de a ajuta clienții cu listele lor de vacanță în Prime Day, a declarat Jamil Ghani, vicepreședinte al companiei. „Începe sezonul de sărbători”, a declarat el pentru Reuters luna trecută.

Amazon aduce pentru prima dată evenimentul în Turcia și Brazilia.

În America Latină, Amazon s-a confruntat cu o bătălie ascendentă cu rivalii locali. Un raport al site-ului de știri Reveal a declarat că săptămâna din jurul Prime Day-ului de anul trecut a fost cea mai periculoasă pentru răniri la centrele de îndeplinire ale Amazonului, provocând critici din partea unui sindicat proeminent.

„Amazon’s Prime Day înseamnă mai multe răni și niveluri inacceptabile de stres pentru forța sa de muncă”, a declarat Stuart Appelbaum, președintele Uniunii Retail, Wholesale și Department Store, într-un comunicat.

„În perioadele normale, este o perioadă grea pentru muncitori. În timpul unei pandemii globale, aceasta ar putea împinge lucrătorii dincolo de limita lor ”, a spus el.

Amazon a contestat revendicările, spunând că așteptările de performanță ale angajaților și ratele de accidentare nu sunt mai mari în timpul sezonului de vacanță. „Siguranța angajaților noștri este prioritatea noastră principală”, se spune într-un comunicat.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata