Amazon va angaja încă 100.000 de lucrători în ultima sa perioadă de muncă din acest an

Amazon.com Inc a declarat luni că recrutează încă 100.000 de lucrători – cea de-a patra tentativă de angajare pe care a anunțat-o pentru Statele Unite anul acesta – pentru a ține pasul cu cererea de comerț electronic care a crescut în timpul pandemiei.

Cel mai mare comerciant cu amănuntul din lume a declarat că pozițiile sunt pentru munca cu normă întreagă și cu jumătate de normă în țara sa de origine și Canada, iar acestea vor include posturi la 100 de noi depozite și locații de operațiuni pe care le deschide luna aceasta.

Compania cu sediul în Seattle a angajat 876.800 de persoane începând cu 30 iunie, cu excepția contractanților și a personalului temporar.

Știrile reflectă nevoia constantă a Amazon de forță de muncă pentru a alege, ambala și expedia produsele la ușa cumpărătorilor, cu o creștere a veniturilor de 40% în ultimul trimestru și cel mai mare profit din istoria de 26 de ani a retailerului.

În același timp, lansează automatizarea la cele mai noi clădiri ale sale, a declarat Alicia Boler Davis, vicepreședintele Amazon pentru satisfacerea clienților globali.

„Vom continua să implementăm tehnologia acolo unde este cazul, pornind dintr-o perspectivă de siguranță” și „unde ne putem îmbunătăți funcționarea generală”, a spus Boler Davis într-un interviu.

Ea nu a comentat dacă automatizarea înseamnă mai puține locuri de muncă pe depozit, dar a spus că Amazon își folosește sistemele pentru colaborarea cu oamenii.

Boler Davis, numit recent în echipa superioară de conducere a Amazonului, a declarat că, compania evaluează în continuare nevoile sezoniere de angajare pentru vacanța de iarnă, în afară de cele 100.000 de posturi pe care le ocupă.

La începutul acestei luni, Amazon a anunțat 33.000 de deschideri pentru lucrătorii corporativi și tehnologici.

A anunțat 100.000 și 75.000 de noi locuri de muncă în operațiuni în martie și, respectiv, în aprilie, într-un apel adresat persoanelor care au fost concediate de alte companii în timpul pandemiei COVID-19.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata