Ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul: În fiecare zi, România îşi însuşeşte valorile europene

21

Ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul, a salutat vineri, la în prima sa ieșire publică în țara noastră, inițiativa Comisiei Europene la București de a marca într-un mod inedit Ziua Europei și a apreciat că România își însușește în fiecare zi, din ce în ce mai mult, valorile europene.

„La 65 de ani de la crearea Uniunii Europene de către părinții săi fondatori — Jean Monnet și Robert Schuman — este important de subliniat demersul comun care a permis, între altele, aducerea păcii pe un continent răvășit timp de secole de războaie”, a subliniat diplomatul francez, evidențiind rolul activ al Franței în acest demers.

În opinia ambasadorului francez, acțiunea Comisiei Europene de la București permite consolidarea legăturilor dintre Franța și România în ceea ce privește rolul lor de parteneri ai Uniunii Europene.

Stația de metrou Piața Romană, devenită pentru o zi stația „Franța”, a oferit călătorilor care au traversat-o ocazia de a-și face fotografii la panouri inscripționate special și de a degusta fie dulciuri tradiționale franțuzești oferite gurmanzilor de cofetăria Paul, fie un spectacol de cabaret ce te trimite cu gândul la vestitele teatre din orașul de pe malurile Senei.

În plus, de la RFI, care a avut instalat un studio sui-generis în stația Piața Romană, doritorii au primit o carte de bucate franțuzești, cu rețete ale celor mai apreciați șefi-bucătari din hexagon.

Cei care călătoresc vineri cu metroul bucureștean pot „trece” prin mai multe țări ale Uniunii Europene, de Ziua Europei, mai multe stații de metrou purtând numele unor state membre ale UE, un metrou cu simbolurile europene urmând a circula pe tot parcursul lunii mai pe magistralele din București. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News