Ambasadorul SUA la UE și-a revizuit declarația dată în ancheta privind Ucraina

Ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, și-a revizuit marți declarația inițială, dată în cadrul anchetei privind Ucraina, sugerând că deblocarea ajutorului militar pentru aceasta ar fi depins de efectuarea unei investigații asupra rivalilor politici ai lui Donald Trump, relatează CNN.

Ambasadorul american a trimis comisiilor din Camera Reprezentanților a Statelor Unite trei pagini adiționale declarației date de acesta luni, afirmând că își amintește o conversație de la data de 1 septembrie, desfășurată pe marginea unei întrevederi între vicepreședintele Mike Pence și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Îmi amintesc acum că am discutat individual cu domnul Andriy Yermak, unde i-am transmis că reluarea ajutorului militar oferit de SUA nu va avea loc până când Ucraina nu va oferi declarația o declarație publică anticorupție de care discutaserăm timp de mai multe săptămâni”, a declarat Sondland.

Noile afirmații ale cestuia reprezintă o dovadă că președintele Donald Trump a folosit blocarea ajutorului militar oferit Ucrainei pentru a obține investigații împotriva rivalului său politic Joe Biden, susțin democrații.

Comisiile din Camera Reprezentanților au publicat marți mai multe transcripturi ale declarațiilor date de Sondland și de fostul reprezentant SUA pentru Ucraina, Kurt Volker.

Sondland a declarat anterior că ar fi „nepotrivit” ca Giuliani, avocatul personal al liderului de la Casa Albă, să îndemne Ucraina să îl investigheze pe Biden înainte de alegerile din 2020.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata