Amendă de 1.000 de lei, în cazul laptelui expirat dat elevilor unei școli din Bacău

Angajatul Școlii „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău care a distribuit elevilor lapte expirat din luna iulie a fost amendat de inspectorii DSP cu 1.000 de lei. Acesta ar fi depozitat produsele primite recent împreună cu cele vechi și nu a verificat data de expirare înainte să le împartă elevilor.

Potrivit unui comunicat al DSP Bacău, remis miercuri presei, controlul de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” a fost făcut în urma unei reclamații trimise pe email de unul dintre părinți.

Inspectorii care au făcut verificările susțin că persoana responsabilă din cadrul școlii cu recepția și distribuția produselor lactate a depozitat produsele primite în data de 7 octombrie în același loc în care mai erau 27 de cutii de lapte, primite în luna iunie și care erau expirate din data de 4 iulie.

„Persoana responsabilă nu a mai verificat termenul de valabilitate al produselor din stoc, iar în data de 8.10.2019 a distribuit elevilor atât laptele aflat în termenul de valabilitate, cât și cel cu termen de valabilitate expirat”, se mai arată în comunicat.

Inspectorii DSP au aplicat o amendă de 1.000 de lei persoanei care a distribuit laptele către elevi.

La finalizarea verificărilor de la nivelul școlii, controlul a fost extins și în cadrul depozitului de produse lactate în vederea preîntâmpinării apariției unor situații similare, au mai informat reprezentanții DSP Bacău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata