Amenzi de 1,3 milioane de lei, aplicate de Inspecţia Muncii, în urma unor controale la nivel naţional

Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 1,3 milioane de lei (305.045 euro), în urma controalelor desfășurate la nivel național în perioada 27 – 31 iulie, informează, miercuri, instituția.

Inspectorii de muncă au depistat 97 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 1,021 milioane de lei, din care 680.000 de lei pentru muncă la negru.

În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost aplicate amenzi în valoare de 320.500 de lei. Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate, vor fi încadrate sau nu drept accidente de muncă.

‘Dat fiind numărul accidentărilor înregistrate la inspectoratele teritoriale de muncă, concluziile rezultate în urma cercetărilor, neregulilor constatate în timpul controalelor, toate raportate la o singură săptămână de lucru, insist asupra măsurilor de protecție a lucrătorilor pe care angajatorii sunt obligați să le ia. Evaluarea riscurilor și asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, conform legii și normelor europene, reprezintă obligație și o garanție pentru a diminua efectele negative ale accidentărilor cu care ne confruntăm’, a declarat inspectorul general de stat, Nicolae Bratu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata