Amenzi de peste 564.000 de lei în domeniul piscicol in 2019

In urma unor controale care au vizat domeniul piscicol, Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat, în 2019, amenzi de peste 564.000 de lei  se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, publicat vineri.

Numărul controalelor efectuate anul trecut a fost de 570, în baza „Planului Comun de Acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol” şi a Ordinului 54/2019 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2019.

Zona de desfăşurare a acţiunilor de inspecţie şi control a cuprins apele maritime teritoriale, apele continentale, amenajările piscicole, societăţile comerciale, unde au fost desfăşurate controale pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui, produselor şi subproduselor din peşte precum şi pentru verificarea legalităţii transportului peştelui, produselor şi subproduselor din peşte, conform comunicatului de presa al garzii.

Pe parcursul anului 2019 au fost verificate 243 societăţi comerciale, 99 persoane fizice autorizate, 101 amenajări piscicole, 104 mijloace de transport controlate, 23 de pieţe şi târguri, iar în urma controalelor s-au aplicat sancţiuni de peste 564.000 lei.

Au fost, de asemenea ridicate în vederea confiscării 464 de unelte de pescuit comercial, atât în perioada de prohibiţie, cât şi în afara acesteia, dintre care 293 de unelte tip setcă monofilament, 84 de unelte tip setcă fir textile, 84 de vintire şi trei taliane.

GNM precizează că acţiunile de control în domeniul piscicol vor continua şi în perioada imediat următoare, în special în zonele în care se suspectează că se desfăşoară astfel de activităţi.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata