ANAF a instituit popriri pe conturile TVR şi RATB

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat, marți, instituirea de popriri pe conturile Televiziunii Române (TVR) și a Regiei Autonome de Transport București (RATB) pe considerentul că aceste instituții înregistrează datorii către bugetele de stat.

„În urma inventarierii creanțelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR și RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcție de vechimea arieratelor”, se precizează într-un comunicat al ANAF.

Într-o scrisoare transmisă, luni, premierului Victor Ponta și ministrului Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, Valentin-Alexandru Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), solicita imperativ blocarea conturilor TVR, pe motiv că instituția nu și-a plătit obligațiile la bugetul de stat.

„Vă solicit să blocați toate conturile bancare ale Televiziunii Române, ca și continuare a acțiunii de blocare a conturilor operate la Banca Română pentru Dezvoltare — BRD, de către Agenția Naționala pentru Administrare Fiscală — ANAF. Este momentul ca românii să primească explicații. Astăzi, 20 iulie, ca urmare a nerespectării obligațiilor de plată la bugetul de stat, asumate prin memorandumul semnat între TVR și ANAF în anul 2012, au fost blocate conturile în care sunt operate și salariile personalului TVR. Este inadmisibil ca interesul public să fie ignorat de către conducerea TVR, iar rolul strategic pe care îl are postul public de televiziune, inclusiv conținutul editorial să fie fundamental afectat de situația financiară”, se menționează în document.

Conform Curții de Conturi, totalul datoriei publice al TVR se ridică la 652,012 milioane de lei (peste 146,539 milioane de euro).

În ceea ce privește RATB, în data de 6 aprilie, consilierii municipali au adoptat majorarea subvenției acordată regiei de la 530 milioane lei la 545 de milioane de lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata