Ancheta în cazul primarului Constanţei îl vizează şi pe fratele său

Ancheta procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cazul primarului Constanţei, Radu Mazăre, reţinut marţi seara, îl vizează şi pe fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, au declarat miercuri surse judiciare.

Radu Mazăre a fost reţinut marţi de procurorii DNA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, fiind vorba de 175.000 de euro.

Alături de el a fos reţinut şi Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, urmând a fi prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile.

„Din ordonanţele de reţinere, întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora la începutul anului 2011, inculpatul Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social ‘Henri Coandă’, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanta suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, susţine DNA într-un comunicat.

Sursa citată precizează că banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinatate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

DNA preciza că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata